Tuesday, March 26, 2013

SATU LAGI BUKTI PENIPUAN SPR


TIPU PILIHAN RAYA
TURUN
JALAN RAYA
 KOMENTAR  TUKAR TIUB
ini kenyataan husam musa dalam harakah daily
jelas husam tahu penipuan  telah menjatuhkan
kerajaan pas di teranganu pada tahun 2004
projek ini dipanggil projek teranganu
kepala projek ini namanya idris jusuh
idris jusuh telah membawa template ini ke selangor
template ini sedang digunakan di selangor
pengundi selangor akan ditipu
selangor akan jatuh ke tangan gerombolan
dengan cara penipuan
selangor akan jatuh bukan kerana TIDAK ada sokongan
selangor jatuh kerana penipuan
justeru bersedia 
 jika rancangan tipu ini berjaya
maka rakyat tidak ada pilihan 
meliankan turun ke jalan raya

NOTA
husam musa
bukan bawa fitnah
hiusam musa membawa amaran
husam musa menyegar ingatan

ANAK MUDA
BERSEDIA
KE JALAN RAYAKUALA TERENGGANU: Program 'Gelombang Biru' yang mula diperkenalkan Umno dan Barisan Nasional semasa zaman pemerintahan kerajaan PAS di negeri Terengganu, bukanlah kebangkitan sebenar rakyat.

Menurut Naib Presiden PAS,  Husam Musa , program tersebut sengaja di reka Umno-BN kerana mahu mengaburi mata rakyat daripada 'kerja kotor' memanupulasi daftar pemilih dan mendaftarkan 'pengundi hantu' dari negeri Selangor.

"Dia ambil orang-orang (Umno) Selangor puluh-puluh ribu, dia bawa mari daftar di Terengganu, naik daftar (undi) Terengganu berlipat kali ganda, bila mari pilihan raya tahun 2004.

"Dia mari mengundi di Terengganu, waktu petang balik mengundi di Selangor, SPR khusus untuk Selangor sahaja sambung waktu mengundi sampai pukul tujuh (malam).

"Kerana tu Umno menang di Terengganu, bukan sebab anak Terengganu yang lahir di Terengganu nak tukar kerajaan, (ketika itu) dia start (mula program gelombang biru, konon-kononnya orang (ramai) masuk Umno,"jelas  Husam.

Beliau berkata, program gelombang biru tersebut dibuat supaya kelihatan di seluruh negara bahawa orang-orang Terengganu mahu berubah, pada hal ia tidak berlaku sedemikian.

Datuk Husam berkata demikian ketika menyampaikan ceramah di Hulu Besut baru-baru ini, bagi meraikan seramai 31 orang ahli dan aktivis Umno keluar dari parti itu dan menyerahkan borang permohonan seumur hidup menjad ahli PAS.

Menurutnya, takdir Allah SWT, Idris Jusoh yang menjadi 'dalang' penipuan tersebut telah menerima nasib buruk, dan tidak dilantik Menjadi Menteri Besar walaupun Umno-BN menang pada tahun 2008.
[Gambar - Idris walaupun menafikan, namun kelihatan amat sedih ketika Ahmad said dilantik Menteri Besar selepas PRU-12 tahun 2008]

No comments:

Post a Comment